Αρχική » Δράσεις » Συμμετοχή του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Πύργου στο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο “Έλα να Σου Μιλήσω για τον Τόπο Μου!”

Συμμετοχή του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Πύργου στο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο “Έλα να Σου Μιλήσω για τον Τόπο Μου!”

Οι μαθητές του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Πύργου αντιμετώπισαν πολύπλευρα το θέμα, εκπονώντας ερευνητικές εργασίες, έργα δημιουργικής γραφής, εικαστικά, δρώμενα, ψηφιακές αφηγήσεις, μουσικές παραγωγές, βιωματικά εργαστήρια, πάνω στις εξής ενότητες της βασικής θεματικής:
α) Τοπική ιστορία και εθιμικές τοπικές συνήθειες
β) Μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι
γ) Τοπική Λογοτεχνία/ Συνδεδεμένοι με τον τόπο λογοτέχνες
δ) Τέχνες και αρχιτεκτονική
ε) Τοπική ιδιομορφία: φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον
στ) Οικονομική ζωή/ εμπορική δραστηριότητα
ζ) Εξέχουσες μορφές του τόπου.

Παρουσιάσαμε  τις εργασίες μας στο ομώνυμο 2ο Πανελλαδικό Μαθητικό Υβριδικό Συνέδριο διαδικτυακά την Πέμπτη 18 Απριλίου  και δια ζώσης το Σάββατο 20/4/24  στην Πάτρα. Πήραν μέρος τα τμήματα Γ1, Γ2, Γ3, Δ1, Δ2, Δ3, Ε1, Ε2, Ε3 (διαδικτυακά), ΣΤ1, ΣΤ2 (δια ζώσης).

Οι εργασίες που παρουσιάστηκαν είναι οι εξής:

  • Ένα κτίριο μια ιστορία, (ΚΟΥΤΣΟΥΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ)
  • Η Αρχαία Ολυμπία ζωντανεύει μέσα από την τέχνη (ΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΝΗ  ΜΠΕΝΑΡΔΗ)
  • Ο Επικούρειος Απόλλωνας, (ΚΑΤΣΑΜΠΟΥΛΑ ΟΛΓΑ)
  • Ηλίας Ανδριόπουλος, Σύντομο Βιογραφικό με ηχητικά αποσπάσματα και συνέντευξη στην ΕΡΑ Πύργου, Γιάννης Λάτσης η ζωή του, (ΚΑΤΣΗ ΣΟΦΙΑ, ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ)

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να βρείτε όλο το υλικό συγκεντρωμένο

Δε θα μπορούσα να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις του εγχειρήματος, εάν εσείς δεν στερεώνατε στην ψυχή μου την πεποίθηση της αξίας του και την ευφρόσυνη προοπτική της συνεργασίας μας. Ένα μπράβο σε όλες και όλους σας  για τη συμμετοχή σας στο συνέδριο και για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε όλοι μαζί. Η ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών μας έφερε πολύτιμες επιτυχίες. Σας είμαι ευγνώμων.

Επίσης, θα ήθελα  να ευχαριστήσω τους γονείς και τους κηδεμόνες των μαθητών μας για τη στήριξή τους και την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν συνεχώς και τον σύλλογο γονέων που έμπρακτα μεριμνά  και μας βοηθά σε οποιαδήποτε δράση μας. Ο ρόλος σας είναι πολύτιμος  και αποτελεί σημαντικό πυλώνα υποστήριξης και ανάπτυξης για το σχολείο και την εκπαιδευτική κοινότητα. Σας είμαι ευγνώμων για τη βοήθεια που μας προσφέρατε απλόχερα.

Επιπλέον, θα ήθελα  να εκφράσω  την ευγνωμοσύνη μου προς τη διευθύντριά μας, Ελευθερία Νιβουρλή για την αφοσίωση και την ανθρώπινη προσέγγιση που επέδειξε κατά την προετοιμασία και την υλοποίηση των εργασιών μας.

Η επιτυχία αυτή αποτελεί αναγνώριση της αφοσίωσης και της συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων φορέων και αποτελεί πηγή έμπνευσης για μας όλους. Συνεχίζουμε το έργο μας με ακόμη μεγαλύτερη αφοσίωση και δέσμευση προς την ποιότητα της εκπαίδευσης και την ανάπτυξη των μαθητών μας.

Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να παίρνουν μέρος σε διάφορες δράσεις και να αποκτούν ερεθίσματα. Καταρχάς μέσω του συνεδρίου, συμμετείχαν σε ένα δίκτυο σχολείων όπου πειραματικά δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και πρότυπα σχολεία από όλη την Ελλάδα μίλησαν για την περιοχή τους. Ήταν ένας τρόπος για να γνωρίσουν κουλτούρες, εξέχουσες μορφές, μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους των υπολοίπων περιοχών, καθώς και τα άλλα σχολεία να γνωρίσουν τον δικό μας τόπο. Επίσης, γνώρισαν και τα ίδια τα κτίρια της πόλης τους μνημεία που θα έπρεπε το κάθε παιδί της πόλης να γνωρίζει!  Συνάντησαν κορυφαίες προσωπικότητες. Ο κ. Ανδριόπουλος, αν και ξεχωριστή μορφή, πολύ απλός άνθρωπος, στάθηκε δίπλα στα παιδιά και απάντησε σε όλα τα ερωτήματά τους. Ειλικρινά τον ευχαριστούμε θερμά για αυτή την ευκαιρία που είχαμε να τον γνωρίσουμε από κοντά. Η συμμετοχή των παιδιών σε συνέδρια και δράσεις μπορεί να είναι εξαιρετικά ευεργετική για την ανάπτυξή τους. Τους δίνει την ευκαιρία να αναπτύξουν δεξιότητες, όπως η δημόσια ομιλία, η συνεργασία και η αυτοπεποίθηση, ενώ τους επιτρέπει να μάθουν νέες ιδέες και να ανταλλάξουν απόψεις με άλλα παιδιά και ενήλικες. Επιπλέον, η συμμετοχή τους σε δράσεις κοινοτικού χαρακτήρα μπορεί να ενισχύσει την αίσθηση της ευθύνης και της κοινωνικής συνείδησης.

Σας ευχαριστώ πολύ

Με εκτίμηση

Σοφία Κατσή ΠΕ06

Συντονίστρια  της Δράσης  1ο  Πειραματικό Δημοτικό  Πύργου

Σύνολο: 47 

Επισκέψεις

Σύνολο: 48 , σήμερα: 2