Οι μαθητές/τριες του Ομίλου Ρομποτικής του σχολείου μας συμμετείχαν επιτυχώς στο διαγωνισμό MoonCampChallenge (κατηγορία Discovery) της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (European Space Agency – ESA), που αφορούσε την ομαδοσυνεργατική 3d σχεδίαση των εξαρτημάτων μιας βάσης στη Σελήνη με χρήση του προγράμματος Tinkercad. Οι μαθητές/τριες μας, αφού διδάχθηκαν το απαιτητικό αντικείμενο της 3d σχεδίασης (σύμφωνα με το σχέδιο δράσης του Ομίλου), χωρίστηκαν σε ομάδες, σχεδίασαν συνεργατικά και υπέβαλαν το έργο τους στην πλατφόρμα του MoonCampChallenge.
Τα 3d έργα των ομάδων αφορούσαν τα ακόλουθα εξαρτήματα της Σεληνιακής βάσης (με κλικ στο όνομα της ομάδας μπορείτε να δείτε το αναρτημένο έργο της στην πλατφόρμα Mooncamp):
- Πύραυλος, από τις ομάδες Hellas_1_Rocket_Pyrgos και Hellas_2_Rocket_Pyrgos
- Σεληνιακό όχημα, από την ομάδα Hellas_1_Rover_Pyrgos
- Διαστημική στολή, από την ομάδα Hellas_1_Suit_Pyrgos
- Σεληνιακή βάση, από τις ομάδες Hellas_1_MoonBase_Pyrgos και Hellas_2_MoonBase_Pyrgos
Στο εργαστήριο πληροφορικής άρχισαν να εκτυπώνονται τα έργα των ομάδων, ενώ δόθηκαν οι έπαινοι συμμετοχής στους μαθητές/τριες.
Συγχαρητήρια σε όλους/ες και ελπίζουμε για συμμετοχή τους την επόμενη σχολική χρονιά στην κατηγορία Explorers του διαγωνισμού.
Επισήμανση: Μέχρι τη λήξη του τρέχοντος σχολικού έτους, αποφασίστηκε η πιλοτική διδασκαλία (ήδη διδάσκεται πιλοτικά από τα μέσα Μαΐου) της 3d σχεδίασης (και εκτύπωσης) στην ΣΤ τάξη του σχολείου μας στο μάθημα της Πληροφορικής, χρησιμοποιώντας τα ίδια εργαλεία με αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στον Όμιλο Ρομποτικής (TinkerCad και LAMS). Κατά αυτόν τον τρόπο, το σχολείο μας ως Πειραματικό σχολείο προσπαθεί να δώσει ένα επιπλέον γνωστικό ερέθισμα και εφόδιο στους μαθητές της τελευταίας τάξης, ώστε πριν αποχωρήσουν για το Γυμνάσιο να έρθουν σε επαφή με το πολύ ενδιαφέρον αλλά συνάμα απαιτητικό γνωστικό αντικείμενο της 3d σχεδίασης (και εκτύπωσης).
Σύνολο: 538