Αρχική » Δράσεις » Συμμετοχή Ομίλου Ρομποτικής 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Πύργου στις δράσεις του ευρωπαϊκού έργου «PRONACUL»

Συμμετοχή Ομίλου Ρομποτικής 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Πύργου στις δράσεις του ευρωπαϊκού έργου «PRONACUL»

Ο Όμιλος Ρομποτικής του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Πύργου συμμετέχει στις δράσεις του ευρωπαϊκού έργου «PRONACUL» στο πλαίσιο του Διακρατικού Επιδοτούμενου Προγράμματος «Αδριατικής-Ιονίου» (Adriatic-Ionian), Interreg ADRION 2014-2020.

Στόχος του έργου είναι η ανάδειξη των περιοχών Natura και UNESCO του νομού μας, αλλά και η ανάπτυξη ευρύτερων διακρατικών στρατηγικών για την προώθηση και διατήρηση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς στην ευρύτερη περιοχή Αδριατικής-Ιονίου. Στο έργο συμμετέχουν σημαντικοί φορείς από Σλοβενία, Ιταλία, Κροατία, Σερβία και Βοσνία Ερζεγοβίνη, ενώ για την Ελλάδα επικεφαλής εταίρος είναι το Επιμελητήριο Ηλείας.

Στην παρούσα φάση οι μαθητές του Ομίλου θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν video 360° εικονικής περιήγησης VR 360°, με χρήση ειδικών γυαλιών εικονικής πραγματικότητας (VR glasses/VR Headsets) πάνω σε θεματικά αντικείμενα που αφορούν τις περιοχές Natura και UNESCO.

Οι μαθητές θα έχουν μια ξεχωριστή ευκαιρία περιήγησης στις κορυφαίες από τις προστατευόμενες περιοχές της Αδριατικής-Ιονίου, αλλά και μια μοναδική εμπειρία εντυπωσιακής παρακολούθησης των video, καθώς με τα ειδικά γυαλιά εικονικής πραγματικότητας και την τεχνολογία τρισδιάστατης απεικόνισης θα έχουν την αίσθηση ότι βρίσκονται οι ίδιοι μέσα στον χώρο και ότι συμμετέχουν στα δρώμενα, ώστε να γίνονται άμεσα οι ίδιοι κοινωνοί της εμπειρίας.

Σύνολο: 458 

Επισκέψεις

Σύνολο: 459 , σήμερα: 2